Rockwool

2022 metų spalva skelbia – nuotykiai prasideda namuose!

2022metų spalva

Kompanija „Tikkurila“ metų spalva išrinko spalvą „Kestrel“ (L478). Tai ramybę spinduliuojanti ruda spalva su šaltos raudonos spalvos atspalviu – klasika su netikėtumo elementu. Ji sukuria pažįstamos, bet ir naujos žavios aplinkos jausmą ir dera tiek modernaus, tiek tradicinio stiliaus interjere.

Kokia ji – 2022 m. spalva?

2022 metų spalvapavadinta sakalų, turinčių ne vieną, bet du lizdus, vardu – „Kestrel“. Mes panašūs į šiuos paukščius, nes taip pat keičiame savo namus, vietos, kuriose lankomės, tampa mūsų ir mūsų namų dalimi. Spalva „Kestrel“ (L478) sukuria šiltą artimumo jausmą, jos savitas atspalvis suteikia namams jaukios elegancijos.

Metų spalva paskelbta tiesioginės transliacijos metu

Architektai, dizaineriai ir visi, kurie neabejingi spalvoms, su naujausiomis interjero spalvų tendencijomis, kitų metų spalva bei nauja spalvų kolekcija buvo supažindinti praėjusį penktadienį šeimos restorane „Food in the Wood“ vykusios tiesioginės transliacijos metu.

Pasirinkti vietą pristatymui įkvėpė 2022 metų spalvos kūrybinėje koncepcijoje vyraujantis gamtos motyvas. Nuostabaus grožio miške įsikūręs restoranas buvo dekoruotas sausų gėlių puokštėmis, atspindinčiomis ateinančių metų spalvas.

Tiesioginės transliacijos metu trumpam persikėlus į studiją Suomijoje tiesiai iš pirmų lūpų buvo paskelbta 2022 metų spalva – ją pristatė kompanijos „Tikkurila“ spalvų ekspertė Irina Hanhisalo.

Spalvos interjere ir praktiški patarimai

Architektai Marija Steponavičiūtė ir Vadim Babij („Do architects“) kalbėjo  apie natūralias ir kontekstualias medžiagas bei spalvas interjere atsižvelgdami į ateinančių metų tendencijas, pateikė daugybę pavyzdžių, kaip 2022 m. spalvų kolekcija gali atsispindėti tiek privačiuose, tiek visuomeniniuose interjeruose. Pristatydami pastaruoju metu įgyvendintus projektus architektai pastebėjo, kad juos ir naująją spalvų kolekciją sieja gamtos motyvas.

https://www.youtube.com/embed/N6iDx4kE15s„Pastaruoju metu daugiau buvome namuose, todėl mums visiems tapo aktualu, kas juose vyksta, kokie jie yra – jaukūs, šilti, saugūs. Namai mums asocijuojasi su ta šilta, jaukia ir saugia spalva“, – sako architektas Vadim Babij. „Vienintelė vieta, kur galėjai pasprukti, buvo gamta, mes bėgome į gamtą ieškoti įkvėpimo, su ja susitapatinome, todėl labai smagu, kad kitų metų spalvų paletėje vyraus žemiški, natūralūs atspalviai, labai artimi pastarųjų metų būčiai. Ir mes savo projektuose stengiamės naudoti labai natūralias, žemiškas, žmogui artimas spalvas“, – savo įžvalgomis dalijasi Architektė Marija Steponavičiūtė.

Pasak Vadim Babij, gamtos spalvos – tai klasika, natūralus dalykas, kuris niekada neišnyks, todėl nuostabu suvokti, kad jos buvo ir visada bus mums svarbios. „Ir nereikia bijoti jų naudoti skirtingais masteliais, per skirtingas medžiagas – tebūna tai pagrindas Jūsų vaizduotei išsiskleisti“. Tiesioginės transliacijos metu vykusi įdomi diskusija įkvėpė žiūrovus įsileisti į namus naujų spalvų – interjerui atnaujinti drąsiai naudoti 2022 metų spalvą „Kestrel“ (L478) ir spalvų kolekciją.

Daugiau interjerų pavyzdžių, architektų patarimų, žavių spalvų derinių – tiesioginės transliacijos įraše

2022 metų spalvų kolekcija „Color Now“

Pastaruosius dvejus metus namuose mes praleidome daugiau laiko, tad natūralu, kad norisi juos atnaujinti. Kai viską darai namuose, nebelieka nieko nekasdieniško, todėl būtų nuostabu išvysti juos naujoje šviesoje. Kur semtis įkvėpimo? 2022 metų spalvų kolekcija „Color Now“ padės rasti atsakymą į šį klausimą. Ji kviečia sužinoti, kokie prisiminimai ir jausmai asocijuojasi su įvairiomis spalvomis – kokius nuotykius ir svajones norėtumėte nupiešti ant savo namų sienų.

2022 m. spalvų kolekcijos „Color Now“ ašis – metų spalva „Kestrel“ (L478). Be kitų spalvų, ją papildo melsvai žalsva, švelni juoda ir rusvai gelsva spalvos. Visas kolekcijos spalvas galima derinti tarpusavyje be jokių apribojimų. Išbandykite skirtingus spalvų derinius – pasižiūrėkite, kaip jomis nudažyti atrodytų dideli paviršiai ir maži elementai. Pavyzdžiui, spalvų „Kestrel“ (L478) ir „Sea Smoke“ (X447) derinys sukuria įdomų šilto ir šalto atspalvio unisoną. Jas dar labiau išryškina spalvos „Safari“ (K396) blyksnis. Jei Jus traukia šiltos spalvos, rinkitės spalvą „Parchment“ (F466) arba „Safari“ (K396). Jei žavitės šaltais atspalviais, Jums patiks spalvos „Winter“ (V503), „Sea Smoke“ (X447), „Silk Road“ (S440) ir „Licorice“ (X499).

Jung

Kiti temos straipsniai

Rehau
Moderni izoliacija
GF bankas

Gfbankas.lt

GF BANKAS paskolos internetu!

Baltparma

Baltparma.lt

Baltparma - blokeliai ir kitos statybinės medžiagos

Ruukki

Ruukkistogas.lt

Plieninė stogo danga, lietvamzdžiai

Deinavos baldai

Deinavosbaldai.lt

Deinavosbaldai.lt - baldai internetu