Anza

2020 m. namų dekoro tendencijos

2020 m. namų dekoro tendencijos

Pakelkite ranką, jei jūsų namų dekoras – nuolat besikeičiančių mėgstamiausių dalykų derinys. Įsirengti patalpas taip, kad jose būtų malonu leisti laiką, svarbu daugeliui. Keičiantis interjero mados tendencijoms, neretai suvilioja proga bent minimaliai atnaujinti savo kambarius. Kiekvienas stilius keičiasi skirtingais tempais, o kai kurie lieka populiarūs ne vieną sezoną. Pavyzdžiui, skandinaviškas interjeras, specifiniai miegamojo, svetainės baldai mus stebina ir džiugina jau kelerius metus. Atėjus 2020-iesiems dėmesio centre – naujos namų dekoro tendencijos, o iš jų pasisemti įdomių idėjų gali kiekvienas.

Abstraktumas

Tai nuotaikingas, laisvas stilius, įkvėptas abstrakčių ekspresionistinių meno kūrinių. Pabrėžta geometrija, žaismingų spalvų blokai – šis įvaizdis skirtas išreikšti jūsų asmenybę interjere. Jo tikslas – sukelti emocijas ir sukurti tam tikrą nuotaiką, nesvarbu, kokia ji yra.

Ryškūs raštai ir drąsios spalvos sukuria žaismingą atmosferą. Kaip ir ekspresionizmas, ši tendencija pabrėžia nenuoseklumą ir piešinių sklandumą, todėl linijoms ir formų žaismui skiriamas didelis dėmesys. Skatinama nebijoti derinti kontrastingus tonus, pavyzdžiui, kaštoninę su mėlyna ar garstyčių su violetine.

Taikykite abstraktumą tuose kambariuose, kuriuose norite sukurti linksmą, energingą atmosferą. Tokie svetainės baldai ir dekoro detalės kaip sofos, antklodės, pagalvėlės, kilimai itin patraukliai atrodo papuošti geometriniais raštais bei puikiai perteikia menišką dvasią.

Struktūruotas paprastumas

Tai iš 2019 m. populiaraus stiliaus „Nordic Retreat“ kilusi tendencija. Jei norite natūraliai atrodančių namų, struktūruotas paprastumas kaip tik jums. Pagrindinis jo tikslas – sukurti ramią, patogią erdvę, kurioje galima pamiršti apie išorinį pasaulį ir tiesiog atsipalaiduoti.

Čia dominuoja neutralūs, šilti tonai, lengvai sukuriantys atpalaiduojančią atmosferą. Ryškias, drąsias spalvas keičia švelnūs atspalviai bei gamtiški elementai, nes šis stilius nemažai remiasi ir sąmoningo tvarumo principu.

Rinkitės šį stilių, jei jums patinka paprastumas ir minimalizmas, arba jei norite namų, kuriuose jaustumėtės jaukiai, atsipalaidavę. Įdomių tekstūrų minkšti, patogūs virtuvės, miegamojo, svetainės baldai ir neutralūs tonai padės tai pasiekti.

Eklektiškas puošnumas

Šis dizainas pasižymi drąsiais, iššaukiančių spalvų deriniais bei pūstų formų baldais su apvalainais, tarsi išlenktais bruožais. Tai – 3-iojo dešimtmečio išpuoselėtos elegancijos ir 7-ojo dešimtmečio rafinuotos prabangos derinys.

Esminiams kambario dekoro elementams rekomenduojama rinktis sodrius tonus, pavyzdžiui, rausvai melsvą ar rubinų sumaišyti su šiltesniais ochros, rožių ar bronzos atspalviais. Čia taip pat galima priderinti metalinius elementus ir rinktis švytinčio aukso, poliruoto vario, šlifuoto žalvario ar bronzines dekoracijas.

Eklektišką puošnumą taikykite kambaryje, kuriame norite palikti neblėstantį įspūdį. Pademonstruokite savo spalvingumą, puošnumą ekstravagantiškais tapetais valgomajame ar tamsių tonų pliušinėmis medžiagomis aptrauktomis kėdėmis miegamajame. Taip pat dėmesio verti svetainės baldai, padengti aksomu: jie siejami su prabanga.

„Japandi“

Pastaruosius keletą sezonų buvo jaučiama stipri japoniškų dizaino elementų įtaka, o šiais metais tai pasireiškia kaip nauja, išsiskirianti tendencija. Pristatomos kolekcijos, kuriose gausu šilkinių tekstūrų, grakščių paukščių motyvų, stilizuotų rytietiškų vaizdų bei struktūrinių baldų formų.

Elegantiško japoniško minimalizmo ir skandinaviško paprastumo derinys „Japandi“ – hibridinė tendencija, jungianti geriausius šių stilių elementus. Į spalvų paletę įtraukite raminančius šviesiai mėlynos, prislopintos žalios, šviesiai pilkos ir rožinės spalvos tonus. Čia itin žaviai atrodo smaragdo, indigo, elektrinių atspalvių dekoracijos.

Kadangi tai ganėtinai paprastas, lengvas stilius, jis puikiai tiks bet kokiame kambaryje. Ypač patraukliai atrodo tamsių tonų, raštuoti svetainės baldai šviesaus atspalvio patalpoje su minimaliais dekoro elementais. Tai taip pat malonus derinys miegamajame – įrengus tinkamą apšvietimą, užtikrinamas ramybės pojūtis.

„Honest Comfort“

Tai stilius, kurio tikslas – gyvenimą padaryti patogiu. Todėl čia naudojami daiktai, suteikiantys jaukumo, pavyzdžiui, pagalvėlės ir pledai. Drąsiai ant lovos, sofos ar minkštos kėdės kraukite kailius, megztas pagalves ir formuokite malonų, atsipalaiduoti kviečiantį kampelį.

Šios tendencijos pagrindu išlieka natūralių pigmentų akcentavimas. Rinkitės vėsios mėlynos ir pilkos spalvos mišinį, sušvelninkite jį šiltų tonų rudais akcentais. Tokią ekologiškų spalvų paletę dažnai papildo blankūs žali, samanų atspalviai – jie lengvai priderinami prie neutralių tonų schemų.

„Honest Comfort“ stiliui naudojami miegamojo, valgomojo ar svetainės baldai, pasižymintys dekoratyviais, minimalistiniais raštais bei švelniomis spalvomis. Jie papildomai puošiami storomis vilnonėmis antklodėmis, megztais pledais ir kitokiais tam tikros tekstūros audiniais – itin pabrėžiamas lytėjimo pojūtis.

Šie metai pasižymi įdomiomis namų interjero tendencijomis, todėl rasti patinkančią gali kiekvienas. Nors vis dar dominuoja įprastinis skandinaviškas, modernus ir minimalistinis, aukščiau aptarti stiliai įneša naujoviškų, žavių elementų, kuriuos pritaikyti tikrai nesunku. Gal jie ir nepakeis nusistovėjusiųjų namų dizaino taisyklių, bet tikrai įkvėps tuos žmones, kurie nori savitai atnaujinti savo namus.

Jung

Kiti temos straipsniai

Jung Lietuva
Moderni izoliacija
GF bankas

Gfbankas.lt

GF BANKAS paskolos internetu!

Baltparma

Baltparma.lt

Baltparma - blokeliai ir kitos statybinės medžiagos

Ruukki Products AS

Ruukkistogas.lt

Plieninė stogo danga, lietvamzdžiai

Deinavos baldai

Deinavosbaldai.lt

Deinavosbaldai.lt - baldai internetu