Tikkurila

2018 metų interjero tendencijos

2018 metų interjero tendencijos

Naujieji metai dažnai tampa postūmiu kažką keisti ar atnaujinti. Pokyčius pradėti galite nuo namų. Naujo būsto įrengimas ar senojo būsto atnaujinimas dažnai remiasi ne tik iš anksto susikurta jaukių namų vizija, bet ir dizainerių patarimais bei naujausių interjero tendencijų taikymu praktikoje. Tam, kad namuose būtų jauku leisti laiką, svarbios gali būti net dieninės užuolaidos. Tad kalbėti apie namų pokyčius šiuo metu yra ypač svarbu ir aktualu. O į ką atsižvelgti ar ką keisti šiemet siūlo būsto interjero dizaineriai?

Didžiausias dėmesys – autentiškumui

Šiemet interjero dizaineriai labiausiai akcentuos autentiškumo išlaikymą ir aplinkos personalizavimą. Pasak dizaino specialistų, namai turi reprezentuoti ne tik madas, bet ir tai, kas artima būtent Jums, todėl aklai remtis nustatytomis madomis neverta. Geriausia, jeigu tiesiog rinksitės tai, kas atspindi Jus ir Jūsų vertybes.

Nemažai kalbama apie tai, ko šiais metais vertėtų atsisakyti. Vienas tokių dalykų – keramikinės plytelės, tropiniai raštai, kaimo sodybos stilius ir minimalistinė balta spalva. Tačiau jei nors vienas iš šių interjero akcentų Jums patiko, drastiškai jų ignoruoti nebūtina. Baltos dieninės užuolaidos ar tropiniais raštais margintos naktinės vis dar gali būti Jūsų būsto jaukumo akcentu.

Švelnėjantis griežtumas ir spalvų sodrumas

Kalbant apie stilius, estetiškumas vis dar išlieka svarbus. Ir visgi, griežtos linijos švelnės, tad populiarūs bus ir lenktomis linijomis išsiskiriantys baldai. Taip pat verta pabrėžti, kad stiliui įtakos turės ir vėl į madą grįžtantis medvilninis velvetas, skirtas minkštų baldų apmušalams. Tačiau balansui ir harmonijai išlaikyti, dieninės užuolaidos turėtų būti kuo lengvesnės ir švelnesnės.

2018 – aisiais baltas šaltas minimalizmas taip pat sušvelnės. Akcentuoti vertėtų  ryškias spalvas. Sodrios, akį traukiančios minkštųjų baldų ir sienų spalvos – štai kas padės išvengti dirbtinio industrinio stiliaus, kuris buvo ypač madingas praėjusiais metais. Sezono spalvų viršūnėje – alyvuogių žalia, levandų violetinė, citrininė, vandenyno mėlyna. Jei norite subtiliai išsiskirti, žalios ar mėlynos spalvos svetainės užuolaidos gali tapti vienu iš būsto akcentų. Taip pat skatinama nebijoti tamsių akcentų, tamsių spalvų ir vienodų atspalvių derinimo.

Šiais metais daugiau dėmesio bus kreipiama į aplinkos personalizavimą, todėl namuose gali vyrauti ir keli skirtingi stiliai, o jų pasirinkimas ir suderinimas priklausys tik nuo būsto šeimininko. Juk visos tendencijos yra laikinos ir nuolat kintančios, o tam, kad namai būtų jaukūs, svarbiausia rinktis tai, kas gali atspindėti Jus ir Jūsų namų kultūrą. Tad jeigu Jums patinka minimalistinis interjeras, iš pamatų visko keisti tikrai nebūtina. Tokiam stiliui gali puikiai tikti ir šiek tiek margesnė, apskritimais puošta nauja svetainės sofa. O apšviesti namus vis dar raginama renkantis vintažinius šviestuvus.

Dieninės užuolaidos ir langų dengimo tendencijos

Jei svarstote apie dienines užuolaidas, šiemet joms siūloma rinktis šilką. Tai plonas ir romantiškas audinys, tačiau galintis suteikti ne tik žavingą atmosferą, bet ir šiek tiek privatumo, nes medžiaga yra tankesnė nei įprastas dieninėms užuolaidoms skirtas audinys.

Tiems, kurie daugiau dėmesio nori skirti spalvų derinimui, puiki galimybė eksperimentuoti su ombre efektu pasižyminčiais audiniais. Svetainės užuolaidos neprivalo pilnai uždengti langų, o smulkus klostavimas lango šonuose atrodys elegantiškai, be to, tiks ir moderniam, ir minimalistiniam stiliui.

Taip pat siūloma nebijoti ryškių audinių spalvų, o Lietuvoje bene didžiausią audinių pasirinkimą siūlo „Domus Lumina“ langų uždangų ekspertai. Patarimais kaip kabinti bei kuo dengti langus jie taip pat dalinasi ir savo svetainėje domuslumina.lt. Minimalistiniam skandinaviško stiliaus interjerui pagyvinti šiais metais siūlomos raštuotos užuolaidos.

Šiemet namuose turėtų atsirasti daug spalvų – ryškių, sodrių ir traukiančių žvilgsnį. Jos gali puošti svetainės ar miegamojo užuolaidas, tačiau svarbiausia – individualumas. Nebijokite eksperimentuoti ne tik su spalvomis, bet ir su užuolaidų drapiravimu, ir susikurkite autentišką ir išsiskiriantį būsto dizainą. Būtent tai 2018-aisiais akcentuojama bus labiausiai.

Jung

Kiti temos straipsniai

Jung
Moderni izoliacija
GF bankas

Gfbankas.lt

GF BANKAS paskolos internetu!

Baltparma

Baltparma.lt

Baltparma - blokeliai ir kitos statybinės medžiagos

Ruukki

Ruukkistogas.lt

Plieninė stogo danga, lietvamzdžiai

Deinavos baldai

Deinavosbaldai.lt

Deinavosbaldai.lt - baldai internetu